KLANT LOGIN

De waarde van professionele productfotografie

Nu het aantal webwinkels in rap tempo toeneemt wordt het steeds moeilijker je te onderscheiden van je concurrentie. Gevonden worden is een eerste stap (schakel een professional in!), design van je webshop natuurlijk een tweede maar daarnaast is het de uitdaging om de producten in je winkel zo te presenteren dat jouw bezoekers daar echt enthousiast van worden.

Productfotografie, of beter gezegd professionele productfotografie, speelt hierin een zeer belangrijke rol. Wanneer je in staat bent de klant optimaal te informeren over een product (zowel tekstueel als visueel) kan je hem of haar wellicht overtuigen het product aan te schaffen.

De foto’s moeten de producten echt werkelijk maken en het is hierbij de kunst de klant het gevoel te geven dat hij of zij echt in de winkel staat en de producten in de hand kan nemen. Het fotograferen van de producten is derhalve enorm belangrijk en kan het onderscheid maken tussen jouw webshop en die van de concurrent. Kiezen voor een professionele fotograaf zorgt voor:

• Authentieke productfoto’s die echt jouw producten echt onderscheiden van je concurrent
• Een consistente en eenduidige  fotoserie van elk product.
• Professionele belichting om je producten optimaal te presenteren
• Optimale retouchering om de foto’s nog verder te verfraaien en beter uit te laten komen.

In de mode is goede productfotografie simpelweg essentieel. Hierbij wordt vaak gewerkt met softboxen of lightboxen, de foto’s kunnen relatief snel worden geschoten en zorgen voor natuurlijke kleuren met bijna geen schaduw. Modellen worden ook steeds meer gebruikt omdat de klant graag wil zien hoe een kledingstuk nu echt staat (valt) en of het een mooie pasvorm heeft.

Ik hoop dat ik duidelijk heb kunnen maken dat authentieke, goede productfoto’s het verschil kunnen maken tussen het kopen van producten of nog even verder kijken .. en dat is nu de waarde van professionele productfotografie. Het is tenslotte het eerste waar jouw bezoekers naar kijken!

Terug


Copyright 2012 René van den Burg - Alle rechten voorbehouden